Иван Янев: Българинът има криза на оцеляването

Бихме приветствали всяко добро решение на управляващите, което е и в полза на пенсионерите и майките с деца, заяви кандидатът на „Движение 21“

Българинът има криза на доверието, но и криза на оцеляването. Това обяви кандидатът за народен представител на „Движение 21“ Иван Янев по време на дебат в предаването „Още от деня с Димитър Цонев“ по БНТ. Янев изтъкна като достойнство факта, че хората от Движението са специалисти в дадена сфера, но нямат политически опит. Кандидатът за депутат, който работи в сферата на социалната политика заяви, че партията би приветствала всяко добро политическо решение, което ще е и в полза на социални групи като пенсионерите и майките с деца. Същевременно ще посочваме и грешните решения, най-вече чрез медиите, заяви кандидатът за депутат. По думите му една от първите мерки, които трябва да бъдат взети от следващото правителство е да се повиши събираемостта на социалните осигуровки.

Вярваме, че можем да прескочим четири процентовата бариера, ако не сега, то в бъдеще, каза още Янев. Ние сме последователни хора, заяви той за представителите на „Движение 21“.

Вижте видео от дебата ТУК.