Образование, култура и данъчната политика интересуват най-много варненци

Кандидат – депутатът от листата за Варна на „Движение 21″ Силвия Петранова проведе поредица от срещи в града и областта. Основната тема на разговорът й с представители и членове на Кино-фото клуб „Варна“ бе насърчаването на културния творческия сектор за привличането на подрастващите и младите в различни културни и обществени кампании на територията на града. „Активността у младите хора трябва да се поощрява и развива. В тях е бъдещето и те трябва да почувстват тази своя отговорност и нашата подкрепа още от тийнейджърските си години“, категорична е Силвия Петранова.

Кандидатът за народен представител от движението на Татяна Дончева се срещна с родители и представители на училищното настоятелство на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ – гр. Варна. Те обсъдиха проблемите пред подрастващите, как трябва да бъдат решение и вижданията на „Движение 21″ по този въпрос. Родителите акцентираха върху необходимостта от подобряване състоянието на учебно – материалната база в училището. Тема на коментар бе и мястото на IT технологията в образователния процес.

Проблемите в строителния бизнес и наболелите въпроси относно данъчната политика и практики, свързани с прилагането на ЗДДС и междуфирмената задлъжнялост. Тези теми бяха в центъра на коментарите по време на разговорите на кандидата на „Движение 21″ Силвия Петранова с представители на строителния бранш.