Татяна Дончева: Политическият живот е пълен с ментета

Трябва да разделим олигархията от политиката, каза лидерът на „Движение 21“

Всички, които са били лъгани от фирми, банки, телефонни компании знаят какво означава „Внимавай в малкия текст!“. Политическият живот също е пълен с ментета. Така лидерът на „Движение 21“ и кандидат за народен представител Татяна Дончева обясни значението на предизборното послание по време на интервю за програма „Хоризонт“ на БНР.

В нашите листи няма партийци, а доказани експерти със свободни професии, хора от дребния и среден бизнес, които не чакат партийни назначения, каза още лидерът на Движението. Нашата цел е да разделим олигархията от политиката, добави още тя и заяви, че партнирането с други партии не бива да се тълкува като коалиране.

Дончева набеляза три основни приоритета на „Движение 21“. Първият е прекратяването на партийни назначения в администрацията, което е придобило плашещи размери и е довело до депрофесионализация. Вторият приоритет е профилирането на средното образование, така че младите хора на 18 години да могат да се изхранват, завършвайки училище. Третият, промяна в съдебната система и реформи в Прокуратурата. Запитана до какви ефекти се очаква да доведат въпросните реформи, Дончева заяви, че този ход „ще прекъсне обръчите на Доган“, както и че ще се преустанови влиянието на ДПС в съдебната система.