Татяна Дончева и Движение 21 откриха Празника на сливата в Троян

Български фестивал на сливата, Троян, 19.09.2014 г.

На 19 септември 2014 г. председателят на ПП Движение 21 Татяна Дончева заедно с кандидатите за народни представители от 11 МИР Ловеч Данаил Георгиев и Ваня Давидова участваха в откриването на Българския фестивал на сливата в гр. Троян.

Г-жа Дончева и кандидатите поздравиха по случай празника кмета на града Донка Михайлова и общинското ръководство. След това заедно с официалните гости и посетителите на фестивала се разходиха из алеята на занаятите, където разгледаха и опитаха традиционни местни продукти – грънчарски изделия, дърворезба, текстил, сирена, кашкавали. Специално внимание беше отделено на разнообразните сливови специалитети – сокове, сладка, сладкиши и деликатеси.

В разговорите с граждани, изложители и търговци г-жа Дончева получи подкрепа в инициативата за промяна на българската политика и за борба с олигархическите зависимости. Обсъдиха се проблемите на малкия и среден бизнес и на земеделските производители. Силна подкрепа получиха предложенията на ПП Движение 21 за реформи в областта на правосъдието, икономическата политика, образованието, земеделието.

P1140625

По-късно през деня г-жа Дончева, г-н Георгиев и г-жа Давидова проведоха среща с представители на читалищата в община Троян. В разговоря бяха представени конкретни предложения за промени в законодателството, регламентиращо дейността на читалищата, както и в модела за тяхното финансиране. Всички се обединиха около становището че е читалищата са значима културна институция, особено в малките населени места, поради което необходим диференциран подход в държавната подкрепа според вида населено място, характера и интензивността на развиваните дейности.