Татяна Дончева представи изцяло женска листа в Разград

Лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева днес официално представи кандидатите за народни представители на партията за област Разград. Водач на листата е Дария Малчева, член на Национално сдружение на малкия и средния бизнес. Листата се допълва от още две дами – инженер-химикът Диана Александрова и икономистката Мария Илиева. Кандидат-депутатите работят в частния сектор, като две от тях имат успешен собствен бизнес.

На пресконференцията Татяна Дончева заяви, че „Движение 21“ е единствената алтернатива на политическото статукво. „В партията са събрани хора, които са доказани професионалисти в своите области и ежедневно поемат отговорност и взимат решения за служителите и фирмите си. По-голямата част от тях са икономисти, като след тях по брой се нареждат юристите, лекарите и учените. Основната ни цел е да можем да даваме резумни и практични решения, които да имат реален ефект върху икономиката и хората“, каза още Дончева.

Като основни приоритети в политическата програма на „Движение 21“ лидерът на партията посочи образованието, правосъдната система и държавната администрация. Част от предложенията включват изваждане на прокуратурата от съдебната система, съобразяване на образованието с нуждите на пазара и спиране на политическите назначения в държавната администрация.