Симеон Славчев: Целта ни е българите да живеят нормален живот в родината си

Ще променим политическото статукво, заяви кандидатът за народен представител

Ние ще променим политическото статукво и ще направим така, че да можем да живеем спокойно с децата си в България. Това заяви по време на предизборен диспут по БНТ кандидатът за депутат на “Движение 21” Симеон Славчев. Вече повече от двайсет години българските граждани гласуват за “по-малкото зло”. За първи път на 5-ти октомври, те ще могат до направят избор за положителната промяна, която носи “Движение 21”, беше категоричен Славчев.

В началото на дебата той обяви приоритетите на партията, сред които най-силно се акцентира на образованието и здравеопазването. Симеон Славчев заяви още, че е нужно да се направи анализ по места за потребността на хората от лечебни заведения. Това ще даде възможност за откриване на профилирани болнични заведения на точните места, обясни водачът на листите на партията в 25-ти МИР София и 6-ти МИР Враца. По отношение на образованието той заяви, че е нужно средното образование да се профилира, така че децата да излизат от училище готови да започнат работа.

По време на дебатите беше засегната и темата за покачването на цената на тока. Ценообразуването на сметките за ток е абсолютно погрешно, коментира Славчев. По думите му трябва да се разгледат предвидените разходи на ЕРП-тата, за да се изключи възможността за закупуването на джакузита и джипове с пари на хората.

Кандидатът на “Движение 21” заяви, че пазарите на българската военна индустрия от едно време трябва да бъдат възвърнати. Трябват повече средства за армията, каза още той.

Участниците в диспута по БНТ не стигнаха до консенсус по темата за съдбата на КТБ. „Движение 21“ е единствената партия, която вече е готова с решение за КТБ, каза Славчев. Той беше категоричен, че банката трябва да се спаси, тъй като в нея са заложени средства на българските граждани, както и на фирми с жизнено значение за държавата. Кандидатът за депутат коментира, че трябва да бъдат открити и да се оповестят публично причините за създалата се ситуация. Недопустимо е да се закрие КТБ след като там са блокирани доходи и пенсии на хората, обяви Симеон Славчев.

В края на дебата беше разисквано и състоянието на правосъдието. Представителят на “Движение 21” заяви, че е нужно прокуратурата да излезе от рамките на съдебната система, а главният прокурор трябва да се избира от Народното събрание. ВСС пък трябва има основен състав и да се избира пряко от съдиите, каза още Славчев.