Симеон Славчев: Има сериозен шанс за пробив в политическото статукво

Кандидатът на “Движение 21” заяви, че партията е готова да застане зад интересите на гражданите, които искат реална промяна в политическия и обществен живот на България

В момента има сериозен шанс за пробив в политическото статукво. Това заяви водачът на листите ПП „Движение 21“ в 25-ти МИР София и 6-ти МИР Враца Симеон Славчев по време на дебат в студиото на „Още от деня с Димитър Цонев” по БНТ. Славчев коментира високия процент недоволни граждани от партии като ГЕРБ и БСП и заяви готовността на „Движение 21“ да застане зад интересите на тези хора и да поддържа курс към промяна в политическия и обществен живот у нас. Ние сме нова формация, с нови лица, беше категоричен той.

По време на дебата Славчев заяви, че „Движение 21” е за въвеждането на смесена избирателна система, както и за машинно и електронно гласуване. По темата за цената на тока той коментира, че високите сметки за електричество се дължат на погрешната система за ценообразуване в тази сфера. В сметките на българските граждани са вписани средствата, изразходени за джакузита и джипове от ЕРП-тата, отбеляза още той. Въпросът за Корпоративна търговска банка (КТБ) той коментира с нужда от консенсус и вземане на решение заедно с останалите политически формации. По думите му, това може да се случи само след като Българската народна банка излезе с оценка на ситуацията с КТБ. Славчев обяви, че „Движение 21“ е привлякло в своя екип най-добрите експерти и финансисти в България, които са разработили варианти за решаване на проблема с КТБ. ПП „Движение 21“ е за възстановяване на дейността на банката, защото в нея са парите не само на десетки хиляди български граждани, но и на целеполагащи за индустрията и икономиката на България предприятия, завърши Симеон Славчев.

 

Видео