Стоян Александров: Няма да се партизираме, при нас всеки сам взема своето решение и гласува по съвест

Водачът на бургаската листа на ПП „Движение 21“ Стоян Александров е бивш министър на финансите в експертното правителство на проф. Любен Беров, създател е на модерната българска данъчна администрация, член е на екипа, който наложи ДДС в България и освен с научна и практическа кариера в банковия сектор, развива свой консултантски бизнес в сферата на финансите.

Работя с Татяна Дончева заради нейното разбиране за поведението на политиците. Това заяви кандидатът за народен представител на „Движение 21″ Стоян Александров на среща с членове и симпатизанти в Бургас. Няма да се партизираме, при нас всеки сам взема своето решение и гласува по съвест, а не приема на сляпо това, което партията е решила, заяви той. „Това, което ни обединява е, че бихме подкрепили всички добри идеи, без значение дали идват от ляво, от дясно, от център, от управляващи или от опозиция“, заяви още Александров за работата си с Движението. Ще се борим срещу нещата, в които има лобистки и корупционни интереси, нерационални интереси с оглед на бъдещето развитие на икономиката, беше категоричен той. За себе си кандидатът на „Движение 21″ разказа, че в политиката е присъствал като експерт, държи на принципите си и собственото си мнение и никога не е бил партиен член, „и никой не би ме приел – все едно да си сложиш таралеж в гащите“, коментира той. Отстоявам личното си мнение и понякога се е случвало да минат години, за да се разбере, че съм бил прав, но имам морално удовлетворение от това, добави кандидатът за депутат.

Мотив да вляза в политиката е и разочарованието ми от последните парламенти, обяви още Стоян Александров. Работата на политиците у нас той описа като „прекалено голяма посредственост, прекалено голяма диващина, с извинение, и пълна безотговорност – за обществото, за хората“. Липсва професионализмът, липсва моралът, коментира кaндидатът.

По време на срещата в Бургас се коментираха и приоритетите на „Движение 21″, сред които са изваждането на прокуратурата извън съдебната система, съобразяването на средното образование с потребностите на пазара, гарантирането на повече субсидии за българските животновъди и зеленчукопроизводители, ограничаването на монополите и картелите както и въвеждането на машинно и електронно гласуване.