Стоян Александров в Бургас: „Влизам в политиката заради липсата на морал и посредствеността в последните правителства“

„Движение 21“ представи своите кандидат-депутати в Бургас

Разочарование от последните правителства е една от причините Стоян Александров да влезе в политиката. Известният български финансист бе в Бургас, за да представи водената от него листа с кандидати за народни представители на ПП „Движение 21“.

Какви са мотивите на един от успелите българи да участва в политиката, какво е неговото мнение за проблемите в държавата и какви ще са основните точки в програмата на партията под номер 1 в интегралната бюлетина, бяха сред основните теми на провелата се вчера пресконференция. Александров бе максимално откровен с признанието си, че в трудов аспект е постигнал всичко и политиката за него не е механизъм, с който да гони лични интереси . „Университетски преподавател съм, имам успешен частен бизнес, бил съм на отговорни държавни постове- нямам амбиции за нови върхове, които да превзема с помощта на политиката. В последните години в парламента обаче цари посредственост, диващина, липса на морал и професионализъм. Искам да се преборя с това. Имам и теоретическия, и практическия опит и мога да бъда полезен.“ обясни пред присъстващите Александров.

IMG_3080

Въпреки че не е член на „Движение 21“, финансистът е избрал структурата на Татяна Дончева, защото в нея всеки може да отстоява собственото си мнение и не е длъжен да се ръководи от партийни решения. „Ако сметна, че нещо е добро, бих го подкрепил без значение от коя страна идва- ляво, дясно или център. Ще застана зад добрите идеи без да се влияя от това какъв са партийните цветове на авторите им. При мен няма разминавания между думи и дела. Няма да ме чуете да обещавам неща, които не мога да изпълня.“

IMG_3088

Александров не се притесни да изкаже честно мнение пред журналистите пред наболели проблеми като социалната политика на България, пенсионното осигуряване и регионалната роля на народните представители. На журналистически въпрос какво е мнението му за проблемът с КТБ, който тресе държавата в последните месеци, Александров бе категоричен, че всички трябва да свалят картите на масата още сега, да се обсъдят възможностите и първата задача на новоизбраното правителство след 5 октомври да бъде да реализира решението за справяне с банковата криза.

Заедно със Стоян Александров пред журналистите застанаха и втората в листата Христина Златева, както и третият- юристът и експерт по европейски програми Диян Йотов. Христина Златева, позната сред бургазлии като Христина Секлемова, обясни своя мотив да влезе в политиката с ясния поглед, който има за проблемите на образованието, придобит от професионалния опит като собственичка на частно училище. „Имам категорична представа какво трябва да бъде променено, за да функционира образователната система по правилния начин. Два са основните стълбове, на които се крепи една държава- здравеопазването и образованието. Ако активно работим за тяхното подобряване, може би след години децата ни няма да напускат България.“ смята г-жа Златева.

IMG_3089

„Движение 21“ в Бургас ще излезе на изборите с хора, които не се нуждаят от партийна патерица за постигане на лични интереси. Всички те оценяват възможността да бъдат свободни в решенията си и да подходят държавнически, а не партийно в политиката. За партията на Татяна Дончева от първостепенно значение са борба с нелоялната конкуренция, картелите и монополите, повече субсидии за зеленчукопроизводителите, овощарите и животновърдите, въвеждане на машинно и електронно гласуване. В програмата ѝ иска още средното образование да бъде съобразено с нуждите на пазара, прокуратурата да е извадена от съдебната система и да бъде изкоренена практиката за назначаване по партийна линия в държавните служби.