Татяна Дончева в Русе: Държавата е като разхвърляна къща, трябва да започнем с нейното подреждане

Лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева заяви по време на представяне на листата в Русе, че в момента България е като разхвърляна къща. Много партии обещават милиони работни места, просперитет във всички области, но както не може изведнъж да се подреди целият дом, така не може и с магическа пръчка да се оправи държавата. Трябва да се започне отнякъде, допълни Дончева.

Водач на листата в крайдунавския град е изтъкнатият русенски адвокат Иван Дочев. Листата в Русе се допълва още от експерта по еврофондове Айлин Дахилова-Василева, машинния инженер Марияна Миткова, младия учен Георги Димов, стоматолога Валентина Христова, собственика на фирма за мебели Екатерина Барбова и икономиста Любен Илиев. „Подбрали сме хора, които са не само с авторитет, но са и експерти в своята област”, заяви Татяна Дончева.

Сред приоритетите на „Движение 21“ са образованието, реформата в съдебната система и прекратяването на партийни назначения в държавния сектор.

На срещата присъстваха и представители на други политически сили, които зададоха въпроси, свързани с отношенията ни с Русия, за Южен поток, както и за отношението на партията към малцинствата. Татяна Дончева подчерта, че малцинствата не трябва да се изолират, че сред тях имам ного образовани хора, които трябва да бъдат медиатори и свързващозвено между тях и властта, за преодоляване на безработицата и ниския образователен ценз.